Viharfelhők Debrecen egén

Időjárás: visszatér a nyárias meleg

Ország

Késő estig a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön még előfordulhat eső, zápor, később mindenhol megszűnik a felhőzet, az éjszaka második felében már túlnyomóan derült lesz az ég – írja a meteorológiai szolgálat.

A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 8 fok között alakul, a szélárnyékos, derült részeken ennél hidegebb lehet az éjszaka, néhol fagypont körüli hőmérséklet sem kizárt.

Szerdán délelőtt általában fátyolfelhős, napos idő várható, északkeleten lehet több a gomolyfelhő. Délután délnyugat felől egyre többfelé beborul az ég, és estétől néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A délnyugati élénk szelet nagy területen kísérik erős, néhol viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16 és 21 fok között alakul.

Csütörtök éjjel erősen, napközben változóan felhős időre számíthatunk, általában többórás, északkeleten kevesebb napsütéssel. Az esti órákban vastagabb, összefüggőbb felhőzet érkezhet. Elszórtan előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. A nyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 6, 12, délután 18, 23 fok várható, délen mérhetik a magasabb értékeket.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás általában többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat eső, zápor, nagyobb eséllyel északkeleten. Élénk, helyenként erős lökések kísérik a nyugati, északnyugati szelet. A minimum 7 és 12, a maximum-hőmérséklet 20 és 25 fok között várható, délen lesz a melegebb idő.

Szombaton nagyrészt gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nélkül. Több helyütt megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban általában 8, 13 fok várható, de északkeleten hűvösebb is lehet. Délutánra 22 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap gyengén felhős, napos, száraz időben lesz részünk. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 8 és 14, a maximum 24 és 29 fok között valószínű.