K. Endre: “Magam is mélységesen elítélem a pedofíliát”

Ország

Interjút adott K. Endre, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese. Ártatlannak tartja magát, aki csupán egy meghurcolás áldozata.

A bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársaként elítélt Kónya Endre exkluzív intejút adott a Blikknek. Ahogy a lap írja, határozottan állítja, ő ártatlan, nem követett el semmilyen jogsértést, ráadásul – bár 1994-től dolgozott a kisváros nevelőintézetében – nem tudott arról, hogy a gyermekotthont vezető V. János szexuálisan bántalmazhatott, zaklatott gyerekeket.

Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata. Magam is mélységesen elítélem a pedofíliát, sajnálom, ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együttérzek az áldozatokkal

– nyilatkozta a volt igazgatóhelyettes, aki azt is elmondta, a volt igazgató mellett egy másik nevelő is molesztált gyermekeket a bicskei gyermekotthonban, őt személyesen ő buktatta le, el is ítélték. Kónya Endre cáfolja azt is, hogy hamis vallomást írt volna a gyerekek helyett vagy kényszerítette volna őket azok aláírására. Hogy ki írt vagy íratott akkor mégis ilyen vallomásokat, arra ügyvédi tanácsra nem akart válaszolni.

A volt igazgatóhelyettes hozzátette, nagyon sajnálja, hogy a kegyelmi döntés miatt Novák Katalin és Varga Judit is lemondott.

Reagált a kormány Magyar Péter vádjaira, és arra is, hogy Orbán Viktornak és Balog Zoltánnak volt-e szerepe a kegyelmi ügyben