Rezsicsökkentett gázár

Gázzal próbálta megölni volt párját egy férfi Nyírkarászon

Ország

Nem jogerősen kilenc év börtönbüntetésre ítélte emberölés bűntettének kísérlete miatt a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt a nyírkarászi férfit, aki egy gáztűzhely általa megrongált gázcsövéből kiáramló gázzal próbált volt párja életére törni.

Szim-Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, a pár kapcsolata 2021 decemberében megromlott, de pár hónappal később ismét kapcsolatba kerültek, mivel a vádlott rendszeresen eljárt az asszonyhoz ház körüli munkákat végezni.

A nő 2022. március 7-én a munkahelyén dolgozott, ezalatt a vádlott betörte lakásának ablakát és több helyen kilyukasztotta a gáztűzhelyhez csatlakozó flexibilis gázcsövet. Az asszony hazaérve észlelte a lakásban a fojtó szagot, a gázt egy szeleppel elzárta és kiszellőztetett – ismertette a szóvivő.

Másnap a vádlott a betört ablakon keresztül visszament a sértett lakásába és megnyitotta az elzárt gázcsapot. A nő egy munkatársával tért haza azért, hogy kicseréltesse vele a megsérült gázcsövet, a házba lépve azonban érezték a lakásban terjengő erős gázszagot és meglátták a nyitott szelepet, ezért értesítették a rendőrséget – tette hozzá Szim-Resán Dalma.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a döntés ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.