DJ Palotai

Meghalt Palotai Zsolt, DJ Palotai

Ország

Hazánk egyik legismertebb hazai lemezlovasa, Palotai Zsolt, művésznevén DJ Palotai 62 éves volt.

Halálhírét barátai és munkatársai is megosztották a közösségi médiában, Pándi Balázs zenész-újságíró így búcsúzik tőle:

Felkapcsolták a takarítófényeket, a főváros főhőse arcát absztraháló cigifüstben, utoljára áthúzza a termen lemezestáskáját, kerekeivel a törött poharak szilánkjait ritmikusan ropogtatva. Jó utat Zsolti, hiányozni fogsz.

Ahogy a hang.hu írja, Palotai Zsolt halála napján kapta meg a Pro Cultura Urbis díjat, olyanok mellett, mint Papp Gábor Zsigmond filmrendező és Rozgonyi-Kulcsár Viktória kulturális menedzser. A fővárosi kultúra értékeinek gazdagításáért odaítélt díj közleményében azt írták: Palotai neve összefonódott a magyar underground zenei élettel, harminc éve a szakma meghatározó szereplője, az ország legnagyobb zenei kitekintésű DJ-je.

Palotai Zsolt az egyik legismertett hazai DJ volt, az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik meghonosítója, a Tilos Rádió zenei főszerkesztőjeként dolgozott. Egy nemrég az rtl.hu-n megjelent interjúban arról beszélt, nincs túl sok lehetősége játszani, egyrészt a Tilos Rádió miatt, másrészt mert a közönsége nagy része már kivándorolt.

Én mindig azt gondoltam, hogy az én életemben három dolog sose fog megváltozni, a rendszer meg az oroszok és az időjárás. Amikor kérdezik, hogy mit csináltunk ’89 előtt, akkor azt szoktam mondani, hogy vártuk, hogy teljen az idő. Mintha most is ezt érezném

– nyilatkozta a néhány nappal ezelőtt megjelent interjúban DJ Palotai, aki szerint a különbség annyi, hogy a rendszerváltás idején minden egy kicsit jobb lett, mentünk ki a sötétségből, most azonban nem látjuk még a fényt sem az alagút végén. Mint mondta, a zenék is sokkal szomorúbbak most, mert nincs jövő.

Fotó: Facebook/Dj Palotai