Szájba szorult ököl

Elképesztő esethez kérték a mentők segítségét: saját szájába szorult az ökle egy férfinak

Ország

Egy 30 év körüli férfihez kérték a mentők segítségét a múlt héten, mert az ökle saját szájába szorult – osztotta meg közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Úgy tudni, a férfi fogadásból próbálta ki, hogy befér-e az ökölbe szorított keze a szájába, ami hosszas próbálkozás után ugyan sikerült, ám kihúzni már nem tudta. A barátok először mosolyogtak, aztán erővel próbáltak segíteni, ami komoly fájdalmat okozott a sérültnek. A férfi közel sem nevetett a történteken, megőrizte higgadtságát és az orrán keresztül lélegzett.

A mentésirányító tájékoztatta a bejelentőt, hogy a pillanatnyi mentési kapacitást és a helyzet súlyosságát figyelembe véve nem tud azonnal mentőt indítani, miközben kikereste a legközelebbi szájsebészeti szakrendelés pontos címét, ami mindössze 11 perc sétányira volt a helyszíntől (tömegközlekedéssel 6 perc). A barátok végül mérlegelték a helyzetet és útnak indultak a sérülttel, akihez végül nem kértek mentőt.

27 perc elteltével már maga a sérült hívta ismét a mentőket, aki ezúttal már beszélni is tudott és megköszönte, hogy a mentésirányító aggódott érte, illetve hogy megkérdezze, “Ugye nem én vagyok az egyetlen akivel ez történt ?”A mentésirányító megnyugtatta a férfit, hiszen hasonló esetek szinte évente előfordulnak.

Fotó: Flickr/Iain Farrell