A kezeletlen cukorbetegség miatt a hálószobában is baj lehet

Ország

Szinte minden férfi szembesült erekciós problémákkal élete során. És ez némileg normális, aminek különböző okai lehetnek. Ezzel szemben, ha egy férfi nem tudja elérni vagy fenntartani az erekciót számos alkalommal, akkor merevedési zavarral néz szembe, ami sokkal komolyabb probléma.

Azok a férfiak, akik merevedési zavarral küzdenek, általában azért kerülik az orvossal való beszélgetést, mert zavarban vannak miatta. A helyzet javult a kamagra megjelenése óta, amely világszerte segített a potenciazavarban élőknek. A férfiak felfedezték, hogy az impotencia olyan egészségügyi állapot, amely leküzdhető. Vannak viszont olyan egészségügyi helyzetek, amikor konkrét orvosi segítségre van szükség.

A cukorbetegség megkétszerezi az erekciós zavarok esélyét?

Megerősített kapcsolat van az erekciós diszfunkció és a 2-es típusú cukorbetegség között, de a cukorbetegség kezelése csökkentheti az impotenciaproblémák esélyét – derült ki egy tanulmányból. Az erectilis csak akkor tekinthető problémának, ha a minőségi szexuális teljesítmény egy ideje szinte lehetetlen.

Mi az erekciós diszfunkció?

Azt jelenti, hogy valaki nem tud erekciót elérni vagy fenntartani. A cukorbetegség megduplázza vagy akár háromszorosára növeli az erekciós zavar esélyét. A jó hír az, hogy ha kontroll alatt tartod a cukorbetegséget, különösen a 2-es típusút, az javíthat a helyzeten.

Az erekciós zavar és a 2-es típusú cukorbetegség közötti kapcsolat

Első pillantásra nem nyilvánvaló, hogy a magasabb vércukorszint miért okozhat impotenciát. A kapcsolat azonban tagadhatatlan: a cukorbeteg férfiak akár 75%-a merevedési zavarban szenved.

Mi történik?

A magas vércukorszint gyakran károsítja a kis és nagy ereket az egész szervezetben. A hímvesszőben lévő erek már nagyon kicsik, így amikor a kontrollálatlan cukorbetegség elkezdi tönkretenni az ereket, az első áldozatok között a nemi szervek vannak, függetlenül, hogy férfiakról vagy nőkről van szó. A nőknél valamivel könnyebben meg lehet oldani a problémát, a férfiaknál valamivel összetettebb a helyzet.

A cukorbetegség okozta idegrendszeri zavarok mind a hímvessző vérkeringését, mind az izomszerkezeteket érintik, amelyek már nem vérrel táplálkoznak, sorvadni kezdenek. A simaizom helyett hegszövet jelenik meg. Ez a vég kezdete annak, aki nem tartja kordában cukorbetegségét.

Ne feledd, hogy az impotencia és a cukorbetegség közötti kapcsolat vitathatatlan, de ez nem jelenti azt, hogy el kell fogadnod. A kamagra zselé szintén segíthet a merevedéi zavarban, de a cukorbetegség szabályozására irányuló intézkedések meghozatala minden szempontból nélkülözhetetlen az egészséges élet érdekében. (x)