Kammerer Zoltán lett Göd polgármestere

A Fidesz által támogatott Kammerer Zoltán lett az akkugyáras balhékról elhíresült Göd polgármestere

Ország

A vasárnapi időközi képviselő- és polgármester-választáson Kammerer Zoltán független jelöltet választották Göd új polgármesterévé – írta internetes oldalán a Nemzeti Választási Iroda.A valasztas.hu adatai szerint az új polgármester a leadott szavazatok 57,88 százalékát kapta meg. Szilágyi László Lajos, a Kapu CIKK Egyesület jelöltje 28,81 százalékot szerzett, és Rataj András független jelölt 13,31 százalékkal végzett a harmadik helyen. A Pest vármegyei településen azért kellett időközi polgármester és képviselő választást kiírni, mert lemondott a város ellenzéki polgármestere, Balogh Csaba. A polgármester mellett lemondott az 5. egyéni választókerület ellenzéki képviselője, Hlavács Judit is, akinek a képviselői helyére szintén most választottak utódot a gödiek.

Lemondott Göd polgármestere, aki az akkumulátorgyár ellen is próbált küzdeni

Az 5. választókerület képviselőjévé az újonnan megválasztott polgármestert, Kammerer Zoltánt választották a leadott szavazatok 53,2 százalékával.

Kammerer függetlenként indult a választáson, és nem ment bele abba, hogy a kormánypárt színeiben küzdjön meg a polgármesteri székét. A Fidesz mindenesetre sajátjának tekinti a háromszoros olimpiai bajnok győzelmét:

Göd az utóbbi hónapokban elsősorban a város akkumulátorgyára kapcsán került be a híradásokba, a legnagyobb botrány egy szennyezést mérő kút betemetése miatt robbant ki még tavaly:

Intő jel Debrecennek? Betemették a kutat, ami megmutatná, hogy mérgezi-e környezetét a gödi akkumulátorgyár