Elhunyt Kordás László

Meghalt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

Ország

Meghalt Kordás László, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője – közölte a DK kedden.

A párt közleménye szerint a DK bér- és munkaügyi árnyékminisztere 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. A DK saját halottjának tekinti Kordás Lászlót, temetéséről intézkednek.

Mint írták, Kordás László 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett. Kordás László az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának alelnöke volt.

A DK hangsúlyozta: Kordás László egész életét arra áldozta, hogy képviselje a munkavállalók érdekeit, sosem feledve, hogy ő is a “melósok” világából jött. “Fáradhatatlanul járta az országot, felszólalt, érvelt a bérből és fizetésből élők mellett. Nem volt nála alkalmasabb ember arra, hogy bér- és munkaügyi árnyékminiszterként a munkából élőket képviselje” – írták.