Orbán Viktor Kossuth rádió

Orbán: a kormány beadta az országnak a vakcinát

Ország

Háborúról, szankciókról, gazdasági vakcináról és a nemzeti konzultációról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel – kezdte péntek reggeli beszélgetését Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2023. január 27-én. Jobbról Törőcsik Zsolt műsorvezető. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő kifejtette: a magyar érdek az, hogy az ország kimaradjon a háborúból, az emberek a békét választották. A háborút lokalizálni kellene és nem nemzetköziesíteni – közölte.

Elmondta: a kormány abba az irányba tesz lépéseket, hogy Magyarország ne sodródjon bele a háborúba, és ha nem így tenne, szembe találná magát a népakarattal.

Az emberek tudják, értik a súlyos károkat és elutasítják a szankciókat – mondta a miniszterelnök a nemzeti konzultácóra utalva, amit 1,358 millió ember küldött vissza.

Orbán Viktor közölte: a magyarok azt gondolják, hogy a szankciók az ukránoknak nem segítenek. Az oroszokat nem kényszerítik térdre, “viszont iszonyatos károkat okoznak nekünk”, Európának, az európai gazdaságnak, benne Magyarországnak is.

Azt mondta: “a tárgyalási asztalnál elért eredményeimhez nagyon fontos, hogy világos legyen”, nem a magyar miniszterelnöknek van gondja a szankciókkal, hanem egy >>>>egész nép<<<< áll egységesen szemben a szankciókkal. “Nekem nagy segítség, sőt talán a siker első számú feltétele egy ilyen sikeres nemzeti konzultáció” – véli a miniszterelnök.

Óriásplakátokon hazudozik a kormány: “A magyarok 97 százaléka mondott nemet a szankciókra”

Vakcinával küzd az infláció ellen a kormány

A magyar kormány nem fog támogatni olyan szankciós intézkedést, amely növelné az inflációt. A kormányfő a legfontosabbnak az energia kérdését ítélte, hozzátéve: az Oroszországgal szembeni szankciók nem érinthetik a nukleáris energiát.

Emlékeztetett: Magyarország az olaj behozatala esetében korábban már kivételt ért el.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy

a kormány küzd az infláció ellen, “beadta a vakcinát”, amely már dolgozik is a magyar gazdaságban. Az infláció februártól vagy márciustól csökkenhet, az év végére pedig egy számjegyűre mérséklődhet – ismertette.

Orbán szerint már dollármédia is van

Nemcsak dollárbaloldal van, hanem dollármédia is – ezt nevezte Orbán Viktor miniszterelnök az ellenzéki kampányfinanszírozással kapcsolatos ügy legnagyobb tanulságának pénteken.

A miniszterelnök kijelentette: a baloldal a legfontosabb kérdésekben rendre olyan álláspontot képvisel, ami rossz Magyarországnak, a többi között a migráció, a gender vagy a háború kérdésében.

Arra most kaphattuk meg a választ, hogy miért teszik ezt: mert ezért kapják a pénzt. Azért képviselik ezeket az álláspontokat, mert fizetik őket – tette hozzá.

24,5 százalék volt az infláció decemberben, a Fidesz gyorsan rá is kente a “dollárbaloldalra”