Electrolux Nyíregyháza

Leállítja a termelést a nyíregyházi Electrolux hűtőszekrénygyára, 650 ember veszíti el az állását

Az Electrolux a megváltozott üzleti környezetre és alacsony keresletre hivatkozva 2024. januártól nem folytatja tovább a szabadonálló hűtőszekrények gyártását a 650 dolgozót foglalkoztató nyíregyházi gyárában – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Tűzoltó autó

Saját maga próbálta eloltani lakástüzét Nyírmihálydiban – tragédia lett a vége

A tűzoltók gyors munkája ellenére emberéletet követelt egy lakástűz a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírmihálydiban – derült ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Új kultúráért felelős államtitkára van Magyarországnak

Závogyán Magdolnát nevezte ki kultúráért felelős államtitkárrá Novák Katalin köztársasági elnök, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára február 1-jei hatállyal – tette közzé a tárca sajtó- és kommunikációs főosztálya szerdán. Závogyán Magdolna Hoppál Pétert váltja a poszton. Hoppál a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosaként folytatja a munkát. 

Orbán Viktor Kossuth rádió

Ukrajna felszólította Magyarországot, hogy hagyjon fel az ukránellenes retorikával

Az ukrán külügyminisztérium elfogadhatatlannak tartja Orbán Viktor azon kijelentését, amelyben Ukrajnát Afganisztánhoz hasonlította, és senki földjének nevezte. Oleg Nyikolenko külügyi szóvivő szerint Magyarország szándékosan rombolja a magyar–ukrán kapcsolatokat, ezért bekérették az ukrajnai magyar nagykövetet is.

Szijjártó Péter és Mevlüt Cavusoglu

Szijjártó Nobel-békedíjat adna Erdogannak

Megkezdődött a tárgyalás a kiemelt stratégiai partnerségi megállapodás létrehozásáról Magyarország és Törökország között, minthogy a két ország együttműködésének kulcsszerepe van a hazánk előtt álló három legfőbb biztonsági kihívás kezelésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.