Mese a madárfészekről a Vojtina Bábszínházban

Mese a madárfészekről: tanulságos történettel várja a családokat a Vojtina Bábszínház

Kultúra

A Mese a madárfészekről című előadásra várja a gyerekeket és a szüleiket vasárnap 10 órától a Kálvin téri Színházterembe a Vojtina Bábszínház.

A történet alapja Az asszony meg a madár című afrikai népmese, amelynek főszereplője, Fanka kivágja egy fa törzsét, elpusztítva ezzel a rajta lévő madárfészket. A madár, hogy együttérzésre és belátásra tanítsa az asszonyt, elrabolja tőle a gyermekét. Fankának a madarak birodalmában hosszú és megpróbáltatásokkal teli utat kell bejárnia ahhoz, hogy megértse mások fájdalmát, és helyrehozza, amit elrontott.

A Vojtina alkotócsapata a megértés, a változás szükségességére igyekszik felhívni a gyermekek figyelmét, és azokra a helyzetekre, amikor valami nem úgy alakul, ahogy előre elterveztük. Képesek vagyunk-e igazodni a folyton alakuló körülményekhez? Megtaláljuk-e a harmóniát a környezetünkkel? Szinte magától értetődő elvárás magunkkal szemben, hogy vigyáznunk kell másokra, a természetre, de vajon a mindennapi életben mennyire sikerül ezt megvalósítanunk? Mennyire figyelünk a bennünket körülvevő élővilágra? A Vojtina Bábszínház előadása sok kérdést vet fel, amelyekről mindenkor érdemes elgondolkozni, de talán még soha nem voltak olyan időszerűek, mint napjainkban.

A produkciót április 14-én, vasárnap 10 órától láthatják a gyerekek a Vojtina Bábszínház Kálvin téri Színháztermében. Az előadást 4 éves kortól ajánlják.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina