Vojtina bábszínház állatbarátságok

30 éves a Vojtina, ünnepi eseménysorozat kezdődik

Kultúra

A Vojtina Bábszínház idén novemberben ünnepli 30. születésnapját, melynek alkalmából ünnepi eseménysorozattal készülnek.

A menetrend:

november 5-30. – Móra Mesék kiállítás (Kálvin tér)

november 5., vasárnap 10.00 – Vas Laci (Kálvin tér – Színházterem)

november 6., hétfő 10.00 és 14.00 – Vitéz László és az ördög – bábkészítés (Kossuth u. 1. – Fényes terem)

november 7., kedd 10.00 és 14.00 – Vitéz László – Malombonyodalom (Kossuth utca 1. -Pódiumterem)

november 7., kedd 10.00 és 14.00 – Vitéz László és az ördög – bábkészítés (Kossuth u. 1. – Fényes terem)

A bábszínház izgalmas meglepetésekkel és ajándékokkal készül a közönségnek, a 30. életévüket idén betöltő látogatók pedig ingyenesen tekinthetik meg az ünnepi előadásokat.

Kölcsönös ajándék, avagy 30 éves a Vojtina

2023-ban ünnepeljük városi hivatásos bábszínházzá válásunk 30. évfordulóját. Ennek alkalmából indított online játékunkat folytatjuk, melyben kíváncsiak vagyunk, hogy milyen emlékeket őriztek a 30 éves Vojtináról, előadásainkról és programjainkról egyaránt, illetve hogy bábszínházunk milyen szerepet tölt be életetekben. Mi a születésnapunkra azt kérjük, hogy jelöljétek meg bábszínházunkat megosztott képeiteken, posztjaitokban, mi pedig cserébe ajándék jegyeket sorsolunk ki közöttetek. A bábszínházunk megjelölésével megosztott képek és posztok játéka (Facebook, Instagram) egészen, 2024. június 30-ig tart.

Az önálló, hivatásos városi Vojtina Bábszínházban 1993. november 7-én tartottunk először bemutatót. Most, 30 évvel később szeretnénk veletek közösen megemlékezni erről a fontos eseményről. A Móra Mesék című előadásunk eredeti bábjaiból készített kiállítással várunk benneteket a Kálvin téren, melyet november 30-ig tekinthettek meg.

Továbbá születésnapunk alkalmából a velünk együtt 30. életévüket idén betöltő látogatóink ingyenesen tekinthetik meg az ünnepi előadásainkat – személyigazolvány felmutatása esetén. Szeretettel várunk benneteket tehát
a november 5. és 7-e közötti előadásainkra és bábkészítő foglalkozásinkra. További izgalmas meglepetésekkel is készülünk ezen a három napon, úgyhogy mindenképp érdemes lesz betérni hozzánk, ünnepeljünk együtt!