Csokonai Fórum

Fenntartható-e a társulati lét?-Kerekasztal-beszélgetés a Csokonai Fórumban

Kultúra

A társulati létforma sokáig magától értetődő természetességgel határozta meg a magyarországi színházi szférát. Az elmúlt időszak azonban több olyan változást hozott, amelyek, ha nem is rengették meg a társulatba mint a színházi szakma alapegységébe vetett hitet, de legalábbis kérdéseket vetettek fel. A pandémia számos foglalkoztatási és munkajogi problémát hozott felszínre, míg a közalkalmazotti státusz elvesztése sokakban aggodalmat keltett.

A Csokonai Színház vendégei arról beszélgetnek majd a 10. Színházi Olimpia kísérőrendezvényén, hogy a fentiek ellenére mi indokolja a társulatok fenntartását. A beszélgetőtársak arra keresik közösen a választ, hogy milyen változásokon kell(ene) átmenniük a társulattal rendelkező intézményeknek ahhoz, hogy a külső környezettel szemben reziliens, ugyanakkor művészeti szempontokból rugalmas struktúrát hozzanak létre.

Résztvevők: Hargitai Iván (rendező, a József Attila Színház művészeti vezetője), Keszég László (rendező, a Magyar Színházi Társaság elnöke), Rozgonyi-Kulcsár Viktória (a Füge Produkció művészeti vezetője), Gemza Péter (Csokonai Színház)

Időpont: 2023. május 27., 15:00

Helyszín: Csokonai Fórum, Orfeum