A Himnusz nyomában – művészfotókból nyílik kiállítás a debreceni Partium Házban

Kultúra

A debreceni Partium Ház és a Bényi Galéria együttműködésével – a Himnusz születésének 200. évfordulóján negyven művészfotót mutatnak be a nagyközönségnek ebből az anyagból.

A megnyitó a Magyar Kultúra Napján, 2023. január 22-én, vasárnap 15 órakor kezdődik a Bényi Galéria utcafronti kirakata előtt.

Köszöntőt mond: Puskás István, DMJV Önkormányzatának kulturális ügyekért felelős alpolgármestere és Stanik István, a debreceni Partium Ház vezetője. A kiállítást megnyitja: Vitéz Ferenc művészeti író

A kiállítás 2023. március 05-ig látható a Kölcsey Központ (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) Bényi Galériájának utcafronti kirakatában.

A Magyar Házak egyik legsikeresebb projektje során, 100 Kárpát-medencei fotósnak tette lehetővé, hogy térítésmentesen elvégezze a nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület fotótechnikai és művészeti tanfolyamát. A végzősök a tanfolyam után is együtt akartak dolgozni, ezért megalakították a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaságot, amely már több, színvonalas kiállítással is jelentkezett.

A Társaság január 22-én, a magyar kultúra napján szervezett összművészeti est keretében, “Az én településem” címmel nyitja meg kiállítását a Partium Házban.

A tárlatot, melyen magyarországi, erdélyi, felvidéki, délvidéki, őrvidéki és kárpátaljai fotográfusok alkotásai láthatók, Stanik István, a Magyar Házak Hálózatának szakmai igazgatója és Tóth István, a nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke nyitja meg.

A nagyváradi Sola Fide Keresztyén Kulturális Csoport zenés-verses összeállítással köszönti a magyar kultúra napját, közreműködik Thurzó Sándor József (mélyhegedű), Fórián Andrea (vers).

A debreceni Kárpátia Borház jóvoltából a külhoni magyar borkultúrát bemutató borkóstolóval zárul az est.

A rendezvény időpontja: 2023. január 22, vasárnap, 17 óra, helyszíne Partium Ház (Debrecen, Burgundia utca 3A).