Berecz András és Berecz István estjével nyitja meg kapuit Pasarét új közösségi háza

Kultúra

Berecz András énekes és fia, Berecz István Apja-fia című estjével nyitja meg kapuit szeptember 2-án az újonnan épített Pasaréti Közösségi Ház, amely a színházi előadások, koncertek mellett kisgyermekes rendezvényeknek és társadalmi beszélgetős esteknek is helyet ad majd. 

Az új közösségi ház 180 főt befogadó, gyermekjátszóval ellátott nagytermében lesz látható Berecz András és Berecz István Apja-fia című műsora, amely bemutatja, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra, tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával – olvasható az MTI-hez küldött tájékoztatóban.

A Pasaréti Közösségi Házban szeptemberben Bagyinszki Ágoston előadása a vallási sokféleségről és a keresztény önismeretről, értelmi fogyatékossággal élő művészek alkotásait bemutató kiállítás, Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje, családi nap, valamint Pilinszky-est is várja a látogatókat.

A ferences rendtartomány által működtetett ház olyan egyedülálló családsegítő központként is működik majd, ahol neves szakpszichológusok ingyenesen fogadják a rászorulókat.

A négyszintes épülete tetején teraszt alakítottak ki. Az intézményben kápolnát, három hittanteremet, 70 négyzetméteres sporttermet, kiszolgáló helyiségeket és raktárokat hoztak létre.

A tájékoztató szerint a kisgyermekes délelőtti rendezvényeken túl társadalmi beszélgetős estek, üzleti reggelik, színházi előadások, koncertek szerepelnek a programok között, a megszokott térítésmentes plébániai programok mellett helyet kapnak saját szervezésű belépőjegyes rendezvények is.

Tevékenységével a közösségi ház nyitni szeretne a környékbeli lakosok felé, céljuk egyebek mellett a klubélet újraélesztése.

 

MTI