Augusztus 20-án kezdődik a Hírös Hét Fesztivál Kecskeméten

Kultúra

Augusztus 20-án kezdődik Kecskeméten a Hírös Hét Fesztivál, amely kilenc napon át kulturális, gasztronómiai és zenei programokkal is várja a látogatókat.

Egyebek mellett reformkori divatbemutató, bábjátékok, HírösVacsora, DJ-show, hagyományteremtő templomkoncert-sorozat, kistérségi gálaműsor, koktélparádé, ünnepi lézershow és könnyűzenei koncertek is szerepelnek a fesztivál idei programjai között – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Tűzijáték helyett augusztus 20-án látványos, zenés, tematikus animációs lézershow szórakoztatja a közönséget.

Augusztus 21-én tartják a hagyományos babakocsis felvonulást, amely az 1934-es, legelső rendezvény legnagyobb látványossága volt, és amely a mai napig az egyik legnépszerűbb eseménye a fesztiválnak.  Az ökumenikus templomkoncert-sorozat ebben az évben öt templomi koncertet kínál. A fesztivál nagyszínpadán fellép a Blahalousiana, Zséda, az Irie Maffia, és zenél egyebek mellett Miss Bee & Ritmo akusztik, Nova Prospect, Penge Benge Jazz Band is.

Ebben az évben a fesztivál egyidőben zajlik az augusztus 28-29-én megrendezendő kecskeméti Repülőnappal.

A Hírös Hét Magyarország legrégebbi fesztiválja, gyökerei egészen 1934-ig visszanyúlnak. Az évek során mindig is gazdag sokszínűség jellemezte a programkínálatot, amelyben idén a komolyzene is nagy teret kap – idézi a tájékoztató Ladányi Kovács Zoltán fesztiváligazgatót, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával útjára indul a Kecskemét, a templomok városa című programsorozat is.

 

MTI

pixabay