Zilah és az Etno-art – tárlatzáró beszélgetés

Kultúra

2014. augusztus 5-én nyílt meg Etno-art címmel a Zilahi Képzőművészeti Csoport kiállítása a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában (Debrecen, Kossuth u. 1.), mely szeptember 19-ig látogatható, hétköznapokon 10-18 óráig.

A tárlat a debreceni közönség által kevéssé ismert Szilágyság kortárs képzőművészetébe enged betekintést. A kiállító 14 zilahi művészt a mindig is pezsgő kulturális életéről híres térség hagyományaihoz szoros szálak fűzik, e kötődésről így vall Szabó Attila:

„Gyökerek keresése, identitás-keresés, a megtalált és felvállalt népi-nemzeti kultúra mint szellemi, vizuális és művészeti hagyaték
sokszintű értelmezése, akár szeretve-tagadása, át- meg feldolgozása. Egyfajta táplálkozás ez. Odafordulás az állandóhoz.“

Szeptember 16-án kedden, 17 órakor Zilah és az Etno-art címmel tárlatzáró beszélgetést rendeznek a Zilahi Képzőművészeti Csoport vezetőjével, Szabó Attila képzőművész-muzeológussal, valamint a kiállító művészekkel. A beszélgetés moderátora Potyók Tamás festőművész.