Buda Flóra Anna szociopornója Arany Pálmát nyert Cannes-ban

Buda Flóra Anna szociopornója Arany Pálmát nyert Cannes-ban

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon. Az elismerést Enyedi Ildikó zsűrielnök adta át a rendezőnőnek a világ egyik legjelentősebb filmes seregszemléjének záróünnepségén. A 4288 benevezett rövidfilmből 11 versenyezhetett az Arany Pálmáért.

Magyar Zita Debrecen Kerámiakuckó

Meg lehet élni a képzőművészetből Debrecenben? Elárulta nekünk Magyar Zita, a Kerámiakuckó megalkotója

„Boldogulni Debrecenben” című rovatunkban olyan embereket szólaltatunk meg, akik közöttünk élnek, dolgoznak, sokunk személyesen is ismerheti őket, vagy legalábbis hallott már róluk. Őszintén mesélnek magukról, az életükről, és arról is, hogyan lehet megélni és érvényesülni a cívisvárosban. Ezúttal Magyar Zita debreceni fazekas népi iparművész, a Kerámiakuckó megalkotójának életébe tekintettünk be. 

Csokonai Fórum

Fenntartható-e a társulati lét?-Kerekasztal-beszélgetés a Csokonai Fórumban

A társulati létforma sokáig magától értetődő természetességgel határozta meg a magyarországi színházi szférát. Az elmúlt időszak azonban több olyan változást hozott, amelyek, ha nem is rengették meg a társulatba mint a színházi szakma alapegységébe vetett hitet, de legalábbis kérdéseket vetettek fel.