Várkonyi Andrea adta át a Szegedi Gregor József Általános Iskola digitális tantVárkonyi Andrea adta át a Szegedi Gregor József Általános Iskola digitális tantermétermét

Várkonyi Andrea adta át a Szegedi Gregor József Általános Iskola digitális tantermét

Helyi hírek

Digitális tantermet kapott a Mészáros Csoport által létrehozott High Tech Suli (HTS) programnak köszönhetően a Szegedi Gregor József Általános Iskola – közölte a csoport kommunikációs igazgatósága.

Mint írták, idén 127 iskolai alapítvány pályázott az év elején meghirdetett 240 millió forint összértékű támogatásra. A hat nyertes az intézményenkénti több mint 40 millió forintból egy-egy modern, 21. századi digitális tantermet alakíthat ki, valamint olyan, komplex pedagógiai-módszertani fejlesztést, tanártovábbképzést is megvalósíthat, amely felkészíti a pedagógusokat az új, innovatív tanulásszervezési megoldások, alkotópedagógiai eszközök és tananyagok használatára.

A közleményben idézték Várkonyi Andreát, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökét, aki a tanterem átadásán elmondta: idén az ötödik pályázati kiírásban rekordszámú jelentkezés érkezett, ezért kivételesen öt helyett hat nyertest választottak ki.

“Az elmúlt 4 évben nagyjából 1,5 milliárd forint értékben tudtuk támogatni az iskolákat, a cél pedig ahogy eddig is, most is az, hogy olyan intézményeknek segítsünk, amelyek a legnagyobbra tudják nyitni a High-Tech Suli kapuját. A HTS termek hatása messze túlmutat a tanórákon, ezt az is mutatja, hogy a HTS iskolák a tantermekben immár évek óta nyári táborokat is szerveznek”, amelyeket az alapítvány szintén támogat, hogy a rászoruló, vagy kevésbé jómódú tanulók is részt vehessenek benne

– közölte.

Az év további részében hasonló fejlesztés történik majd a Cecei Általános Iskolában, a Csopaki Református Általános Iskolában, a Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, valamint a Monori Jászai Mari Általános Iskolában, így már 40 High-Tech Suli tanterem lesz Magyarországon, illetve a határon túli magyar iskolákban.

Fotó: Instagram/Várkonyi Andrea