5800-an látogattak ki a hétvégén a Debrecziner Gourmet Fesztiválra

Gasztro Helyi hírek

Új kiállítókkal és népszerű „törzsvendégekkel”, sztárfellépőkkel és szurkolói szigettel várta közönségét június 14. és 16. között a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. nyári gasztronómiai találkozója, a 8. Debrecziner Gourmet Fesztivál. 

A szervezők közleménye szerint a fesztiválra 5800-an látogattak ki a hétvégén, a legnépszerűbb vendéglátók a KIOSK Budapest, a Horgonyzó Kisvendéglő, valamint A Leves és Borsod Burger voltak, míg az italos kiállítók közül a Bortársaság, a Koktélszínház és az Ugar. A legnépszerűbb program a szervezők összesítése szerint Palya Bea és a Zaporozsec zenekar koncertje, valamint Mede Ádám és az Essencia Étterem Michelin-csillagos főzőbemutatója volt. 

Bemutatkoztak a cívisváros finomságai – Főzőshow, molekuláris koktél, kulináris élvezetek a Gourmet Fesztiválon

A legjobb éttermek mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoztak: Thür Ádám, az IKON Restaurant séfjének szakmai vezetésével olyan sztárséfekkel találkozhatott a fesztiválközönség, mint Mizse János, Balogh Szabolcs és Mede Ádám. A 2018-ban életre hívott Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára talált, a látogatók szavazatai alapján az elismerés a hajdúszoboszlói Vadaskert Vendéglőt illette. Igaz, a kapuzárás óta még egy nap sem telt el, már elindult a jövő évi, 9. Debrecziner Gourmet Fesztivál szervezése.

Ezek a híres éttermek hozták el ételeiket a debreceni Gourmet Fesztiválra – árakkal