Szeged, átadás, Bagoly Utcai Bölcsőde, bölcsőde, gyerek, nevelés, önkormányzat, újszeged

Új honlap segíti a bölcsődébe való beirazkozást Szegeden

Helyi hírek

Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben évente egy alkalommal, normál beiratkozási eljárás keretében, június hónapban, egyhetes időintervallumban van lehetősége a szegedi szülőknek beiratni gyermekeiket. Erre azoknak van lehetősége, akik szeretnék, hogy gyermekük tárgyév szeptember 1-je és november 30-a között kezdje meg a bölcsődét (pedagógus szülők esetében július, augusztus a szabad férőhelyek függvényében). A beiratkozást immár új honlap segíti.

Akik a fenti időszakon kívül eső időpontban szeretnék igénybe venni a bölcsődei ellátást, rendkívüli beiratkozási eljárás keretében tudnak jelentkezni, az év folyamán. A gyermekek felvétele folyamatosan, a szabad férőhelyekkel rendelkező bölcsődei telephelyre történik.

A normál beiratkozási eljárásra idén 2024.06.03 – 2024.06.07. között kerül sor. Személyesen hétfőtől-péntekig, a bölcsődei telephelyeken 8 és 16 óra között van minderre lehetőség. Az online beiratkozásra pedig az ugyintezes.szegedbolcsode.eu honlapon 0 – 24 órában van lehetőség. Az online felület használatához ügyfélkapu regisztráció szükséges.

Online beiratkozáskor lehetőség van az űrlap elmentésére, a kitöltés félbehagyására. Az űrlap kitöltése során tett nyilatkozatok függvényében nyomtatványok/igazolások kitöltése és becsatolása is szükségessé válhat, melyek letölthetők és gépi úton is kitölthetők, továbbá a szegedbolcsode.eu oldalról is elérhetők.

A gyermekek felvétele nem jelentkezési sorrendben történik. A felvételi eljárás során hozott döntésről mindkét beiratkozási eljárásnál az űrlapon megadott emailen kapnak tájékoztatást.

(SZMJV Polgármesteri Hivatal)

Fotó: Frank Yvette