22-es DKV busz

Így közlekednek a buszok a Debrecen Drive idején

Helyi hírek

A Nagyerdő ad otthont 2024. május 24-26. között a Debrecen Drive-nak, mely a keleti régió legnagyobb autó-és járműipari seregszemléje. A rendezvénysorozaton kiállítóként 2024-ben is részt vesz a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

A programok zavartalan lebonyolítása érdekében a Nagyerdei körút Pallagi út és Ady Endre út közötti szakaszát lezárják. Az útlezárás ideje alatt, 2024. május 24-én, pénteken üzemkezdettől, 2024. május 26-án, vasárnap üzemzárásig a 16-os, 22-es, 22Y-os, 24-es és a 24Y-os autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.

A járatok terelőútvonala:

16-os autóbusz
A Gyógyszergyár irányába:
A 16-os autóbusz a Baksay Sándor utca megállóhely után egyenesen tovább halad az Egyetem irányába, utána a Nagyerdei körút-Pallagi út terelőútvonalon közlekedik.
A Nagyállomás irányába:
A 16-os járat a Szociális Otthon megállóhely után jobbra fordul a Klinikák irányába, utána a Nagyerdei körút-Hadházi út terelőútvonalon közlekedik. A 16-os autóbusz a Hadházi út 92. megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább.

22-es autóbusz
A 22-es járat a Klinikai Központ Nagyerdei Campus megállóhely után visszafordul a Pallagi úti körforgalomban, majd a Nagyerdei körút – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu terelőútvonalon közlekedik. A 22-es autóbusz a Köztemető, főkapu megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább.

22Y-os autóbusz
A 22Y-os járat a Szociális Otthon megállóhely után a Nagyerdei körút – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu terelőútvonalon közlekedik. A 22Y-os autóbusz a Köztemető, főkapu megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább.

24-es autóbusz
A 24-es járat a Köztemető, főkapu megállóhely után a Benczúr Gyula utca – Hadházi út – Nagyerdei körút (Egyetem felé) – Klinikák terelőútvonalon közlekedik. A 24-es autóbusz a Pallagi úti körforgalomban visszafordul, majd a Klinikai Központ Nagyerdei Campus megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább.

24Y-os autóbusz
A 24Y-os autóbusz a Köztemető, főkapu megállóhely után a Benczúr Gyula utca – Hadházi út – Nagyerdei körút (Egyetem felé) – Pallagi út terelőútvonalon közlekedik. A 24Y-os járat a Szociális otthon megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább.

Az útvonalváltozás miatt megállóhely nem marad ki, ezért az autóbuszok a terelőútvonalon található megállóhelyeken nem állnak meg.