HUMDA pályaorientációs nap Debrecenben

Hidrogén-üzemanyagcellás autóbusz roadshow-t rendeztek debreceni diákoknak

Helyi hírek

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályaorientációs napot szervezett annak kapcsán, hogy hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerű autóbusz közlekedett a közelmúltban Debrecenben.

A pályaorientációs programra érkező középiskolások, valamint egyetemisták többek között a hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerrel ismerkedhettek.

HUMDA pályaorientációs nap Debrecenben

A programot Dr. Mészáros Virág, a HUMDA vezérigazgatója és Farkas Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. HR igazgatója nyitotta meg. A HUMDA szakértői, Mayer Zoltán, aki egyben a Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület titkára és Dr. Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem Járműhajtás Technológia Tanszék egyetemi docense mellett Dr. Menyhárt József, a Debreceni Egyetem, Járműmérnöki és Mechatronikai Intézet Járműmérnöki Tanszék egyetemi docense és Mátyus László, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. innovációs és szolgáltatásfejlesztési igazgatója is előadást tartott az érdeklődőknek.

HUMDA pályaorientációs nap Debrecenben

A rendezvény szerves része a hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszprojektnek, amely januárban Debrecenbe is ellátogatott. A HUMDA ezzel összefüggésben kiemelt figyelmet fordít a pályaorientációra, a jövő hidrogéntechnológiájában jártas szakértő nemzedékének támogatására és képzésére a teljes hidrogén értéklánc mentén.

HUMDA pályaorientációs nap Debrecenben

 

A hidrogéntechnológiai iparágnak már rövid távon is szüksége van közép- és felsőfokú szakképzettséggel rendelkező szakemberekre: szerelőkre, karbantartókra, szakmérnökökre, projekt menedzserekre, adminisztratív támogatásra. A Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Technikum diákjai és a Debreceni Egyetem Műszaki Karának járműmérnök hallgatói vettek részt a pályaorientációs napon.