Dzsudzsák Balázs

Már biztos, hogy nem lesz léghajógyára Dzsudzsák Balázsnak

Helyi hírek

Pedig komolyan gondolta és jó ötletnek is tűnt a DVSC csapatkapitányának léghajógyáras elképzelése, ahol a “levegőnél könnyebb” járműveket, vagyis léghajókat, gázzal működő ballonokat gyártottak volna tulajdonostársaival.

Dzsudzsák cégével, az Első Magyar Léghajógyár Kft.-vel szemben tavaly októberben indított végrehajtást a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatásának Követeléskezelési Osztálya. November végén törölték az adószámát is, most pedig újabb mérföldkőhöz érkezett a cég – tudta meg a 444.hu. A Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága ugyanis február 7-i végzésével elrendelte a kényszertörlési eljárás megindítását. A végzés február 26-án emelkedett jogerőre és már be is jegyezték a társaság cégkivonatába – írja a lap.

Pedig a cégnek nagy tervei voltak, 72 méter hosszú, 21 méter magas környezetbarát léghajókat szerettek volna gyártani, melyen egyszerre 17 ember utazhatott volna 60-90 km/órás sebességgel, hangtalanul. Dzsudzsák Balázsnak 15% tulajdonrésze volt a Nyírlugoson bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft.-ben.

Maradt azért még két érdekeltsége, a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft. és a vezetési tanácsadással foglalkozó Market Invest Hungary Kft., bár utóbbi szintén végrehajtás alá került tavaly.

Dzsudzsák is előkerült Somogyi András legfrissebb Orbán-paródiájában