Fotókon a februári tavaszban fürdőző Debrecen

Helyi hírek

Debrecen belvárosában 20 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála február 27-én, és még majdnem két nap hátra van a télből. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint változásra a következő napokban sem kell számítani.

Szerda reggelre a köd feloszlik, általában fátyolfelhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehet zártabb, vastagabb a felhőtakaró. A nyugati országrészben délután újból előfordulhat néhol gyenge eső. A déli, délkeleti szél kevés helyen, nagyobb eséllyel az északnyugati és a délkeleti tájakon élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön nagyrészt fátyolfelhős, napos idő várható, de napközben átmenetileg megvastagodhat a felhőzet. A délnyugati tájakon néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A keleti, délkeleti szél napközben megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, szűrt napsütés főként a keleti határvidéken valószínű. Elszórtan lehet eső, zápor, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, majd estétől a Duna-Tisza közén is. A délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. Kora reggelre 3 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 13, 19 fokra számíthatunk.