Torgyán nyomdokain jár Papp és Pósán

Helyi hírek Vélemény

Debrecen polgármesterének február 25-i fellépése az Egyetem téren sok hasonlóságot mutat néhai Torgyán József színészi és  retorikai teljesítményéhez.

Torgyán tele szájjal szeretett kommunistázni, aztán amint lejött az emelvényről, rögtön kedélyesen barátkozott az MSZMP-utódpárt képviselőivel. Papp László is a színfalak mögött jól elbeszélget azokkal az ellenzéki politikusokkal, akiket tegnap kommunistának nevezett. Nem véletlen, hogy a város közgyűléseit sem közvetítik élőben. Itt láthatnák a választók, hogy kik az üzlettársai.

Részéről a kommunista ideológia elleni megnyilvánulás egyébként érthető. Nagyapját Ebes mellé internálták Rákosiék. Görögkatolikus papként megszenvedte a kommunista rendszert. Unokája kiállása rendben is lenne, ha konzekvensen kommunista-ellenes lenne. Papp Lászlónak azonban ez csak egy fellépés volt a sok közül. Minden megy tovább, és gyakorlatiasan áll a dolgokhoz. Rendszeresen egyeztet az MSZMP utódpártjainak tagjaival, és a külföldi kommunistákkal sincs gondja. Ha igy lenne, akkor pl. fenntartással fogadná a kínai kommunista párthoz kötődő cégeket.

Pósán László szintén előadta – a tőle megszokott hőbörgő stílusban -, hogy igy a komcsik, úgy a komcsik. Ő aztán végképp a vastagbőr.hu kategória. Néhány napja a kubai nagykövettel parolázott az Egyetem főépületében. Valószínűleg elfelejtette megmutatni a vendégnek Melocco Miklós szobrát, és inkább a rumról és a szivarról értekezett vele. Hasta la victoria siempre!

Ma, 2024 februárjában minden fideszes politikusnak nagy egó kell ahhoz, hogy úgy kárhoztassa a Rákosi- és Kádár-korszakot, hogy eközben az Orbán-rendszer számos hasonlóságot mutat ezekkel a diktatúrákkal. Az ellenzéket igyekeznek adminisztratív zaklatással, az állami intézmények bevonásával ellehetetleníteni. Olyan döntéseket hoznak, és igyekeznek eltitkolni, ami a saját ideológiájukkal is szembemegy. Az MCC gyakorlatilag pártfőiskolaként működik, terjesztve az orbánizmust. Saját, hű kádereikkel töltenek fel minden számukra fontos pozíciót, mert a hozzáértésnél fontosabb a párt iránti hűség. A kisemberek suttogva ejtik ki Mészáros nevét a postán, mert félnek. Mi ez, ha nem diktatúra?

Zárásként csak azt mondhatjuk, hogy Ne vigyorogj, László! Nem tart ez örökké. 150 év sem tett minket törökké!

– N. Nagy Sándor –