Tovább bővíti kapcsolatát a Debreceni Egyetem agrárkara és a Nagyerdei Kultúrpark

Tovább bővíti kapcsolatát a Debreceni Egyetem agrárkara és a Nagyerdei Kultúrpark

Helyi hírek

Hazánk első vidéki állat- és növénykertje – amely már 2008 óta a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának kihelyezett tanszékeként működik – fontos feladatának tekinti a közép- és felsőfokú szakirányú képzések támogatását, ezért folyamatosan dolgozik új partneri kapcsolatok kialakításán – írja közleményében dr. Nagy Gergely Sándor, a debreceni állatkert ügyvezető igazgatója.

A tavalyi évben az intézmény örömmel adott hírt a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikumával, Gimnáziumával és Kollégiumával, illetve Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karával kötött együttműködési megállapodásról, most pedig büszkén jelenti be, hogy tovább erősödik az Egyetemmel való szakmai partnersége.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karával a kölcsönös innováció- és tudásmegosztás jegyében kötött hosszú távú megállapodás értelmében a Park összesen öt különböző növénytani és kertészeti gyakorlat számára biztosít helyszínt és szakmai segítséget, emellett a felek együttműködnek a pályaorientációs és beiskolázási tevékenységekben, illetve a közös oktatási és kutatási pályázati lehetőségek feltárásában.

A szerződést szerdán írták alá a Zoo Debrecen által immár második alkalommal szervezett országos biológiai növényvédelmi szakmai nap keretében, amelyen több hazai botanikus kert, állatkert, szakképzési intézmény és céges partner is részt vett.