Bűnügyi helyszínelő

Újszülöttjét meggyilkoló anyát ítéltek el Debrecenben

Helyi hírek

Jogerősen tizenhárom év fegyházra ítélte a Debreceni Ítélőtábla szerdán azt nőt, aki eltitkolt terhessége után megszülte, majd megölte gyermekét 2021-ben; a táblabíróság ezzel helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője közleményében azt írta: a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélték el, a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottnak 2020 októberében megállapították a várandósságát. Állapotáról a nő senkinek nem szólt, azt kifejezetten titkolta, egészségügyi ellátást nem vett igénybe.

A nő 2021 áprilisában egy parkban szülte meg gyermekét. Az újszülöttet a szülés helyszínén ismeretlen módon megölte, a holttestet ismeretlen helyen elrejtette. A méhlepényt és a köldökzsinórt a szülés helyszínén hagyta, azokat az arra járók találták meg, és értesítették a hatóságot. A DNS-vizsgálat megállapította, hogy a méhlepény a vádlottól származik.

Az újszülött holtteste azóta sem került elő – olvasható a táblabíróság szóvivőjének közleményében.