Szeged, újszeged, Kállay-liget fásítás, fa, telepítés, park

Megkezdődött a Kállay liget fásítása Szegeden – képgaléria

Helyi hírek

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, hamarosan birtokba vehetik a szegediek a Kállay ligetet – Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata tavaly novemberben kezdte meg a terület parkosítását, ahol a tervek szerint egy több elemből álló játszótér kerül kialakításra, emellett az idős, rossz állapotban lévő fák helyére újakat ültetnek. A fásítás ma megkezdődött, erről Mihálik Edvin, zöld város programért felelős tanácsnok számolt be hivatalos Facebook oldalán. 

“Ma ezüsthárs, gyertyán, magas kőris és kocsányos tölgy csemetéket ültettünk Avramov András önkormányzati képviselővel és Makrai Lászlóval, a környezetgazdálkodási cégünk igazgatójával. A következő hetekben megindul a Kállay liget fejlesztése, rönkbútorokat helyezünk ki, valamint 6 játszóeszközből álló új játszóteret hozunk létre” – áll a posztjában. 

Mint azt az önkormányzati képviselő is kiemelte: Újszeged lakossága folyamatosan nő, éppen ezért fontos az is, hogy egy új közpark jöjjön létre ezen a területen, ahol a helyiek a természet közelében kapcsolódhatnak ki és az Erzsébet ligethez hasonlóan, természetközelben játszhatnak a gyerekek is, az ő biztonságuk érdekében, a Kállay liget köré kerítést is építünk.

Az önkormányzat 100, többször iskolázott facsemetét ültet a Kállay ligetben kivágott, elöregedett fák helyére.  A cél nem más, mint, hogy biztonságos, új funkciókkal ellátott közpark jöjjön létre Újszegeden.

“Ezzel együtt terveink szerint csereerdőt is ültetünk a Törökkanizsa utcába, három hektáros területen, ez egy hektárral nagyobb a Kállay liget területénél. Személyesen nagyon örülök annak, hogy Újszegediek mennyire szeretik a Kállay ligetet és ilyen komoly felzúdulás övezte az ottani favágásokat. Ez azt mutatja, hogy az szegediek természet szerető emberek és fontos nekik a klímaváltozással szembeni küzdelem is. Azonban elkerülhetetlen volt a beteg fák kivágása, hiszen a kőris és szilfa állomány nagyon elöregedett volt” – osztotta meg Mihálik Edvin.

(Mihálik Edvin hivatalos Facebook oldala)

Fotó: Frank Yvette