Balog Zoltán

A debreceni református egyházközség megbotránkozott azon, hogy Balog Zoltán a tettes oldalára állt

Helyi hírek

“Mi nem vagyunk felelősek Balog Zoltánnak a politikai életben hozott döntéseiért, de azért felelősek vagyunk, hogy kik vezetik az egyházunkat” – írja a Debrecen-Kossuth Utcai Református Egyházközség Presbitériuma a szerdán közzétett nyilatkozatában.

Az elnök-lelkipásztor és a főgondnok által jegyzett dokumentum azzal kezdődik, hogy nagyon elkeserítők „az elmúlt hetek történései”. A debreceni református vezetők szerint Balog Zoltán püspök személyes döntésének politikai és társadalmi megítélése rávetült a református egyházra.

Mélységesen együttérzünk a bántalmazott gyermekekkel. Elítéljük a tetteseket, legyen az maga a bántalmazó, vagy az, aki a bántalmazó tettének leplezését segítette. Megbotránkoztunk azon, hogy a hitvallásos döntés órájában egyházunk vezetője nem a bántalmazott áldozat, hanem a tettes oldalára állt

– írta Tóth Tamás elnök-lelkipásztor, dr. Kánya Gergely főgondnok és Tóth Mihala Veronika lelkipásztor.

Hozzátették, Fekete Károly egyházkerületi püspök kiállása “okot ad arra, hogy reménykedjünk: nem minden egyházi vezető kíván osztozni a rá nem tartozó felelősségben, hanem egyházunk küldetését tartja szem előtt”.

Előzmény:

Itt a vége! Lemondott Balog Zoltán is