Szeged, Szent István tér, télbúcsúztató, máglya elégették, télbanya, kiszebáb

Idén is nagy sikert aratott a téltemetés Szegeden – képgaléria

Helyi hírek

Két napra megtelt a szegedi Szent István tér busókkal, a helyszínen farsangi finomságokkal, gyermek programokkal és igazi mulatsággal várták az odalátogatókat.

„Az időjárás a kegyeibe fogadta a rendezvényt, és ezáltal a szegedieket is a kétnapos télűzésen, amelyet 2016 óta rendezünk meg a farsangi időszakban. Idén soha nem látott tömeg gyűlt össze, különösen igaz ez a szombati napra, ahol két program is kiemelt figyelmet és szerepet kapott egyben. Az egyik a 15 órakor kezdődő busótánc volt, a másik pedig a 17:30-kor kezdődő felvonulás, amely a Dugonics térről indult és 18 órakor a Szent István téren ért véget. A Széchényi teret megtöltötte a vonuló tömeg, a Szent István térre érkezve pedig a felvonulók miatt még a troliforgalom is megbénult pár percre” – kezdte az összegzést Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetője.

Szeged, Szent István tér, télbúcsúztató, máglya elégették, télbanya, kiszebáb
Zenés, táncos mulatság a Szent István téren.

Elmondása szerint a kétnapos esemény végén a kereskedők is elégedetten távoztak, annak ellenére, hogy a februári hónap a kereskedelemben viszonylag gyenge, a szegedi télbúcsúztatón sikerült jó forgalmat lebonyolítaniuk. Az eseményen összesen 93 kiállító vett részt.

„Ez Szeged egyik legismertebb és legrégebbi télbúcsúztató eseménye, a város különböző pontjain ennek mintájára kezdtek el több, kisebb téltemetést szervezni, amelyet rendszerint az adott városrész lakói rendeznek meg minden évben. Így a következő hetekben minden bizonnyal sor kerül majd még ehhez hasonló összejövetelekre Szegeden. A Szent István téri télűzéskor a programok tekintetében általában a családokra, azon belül is a gyerekekre fókuszálunk, ahogyan Halloweenkor is. A felnőttek szórakoztatására a Szegedi Majálison, a Borfesztiválon illetve a Bor téren koncentrálunk” – mondta a főszervező.

Rácz Attila kiemelte: a kirakodó vásár mellett, a gyermekkoncertek, az interaktív játékok, az ugrálóvár és a pónilovaglás is nagy sikert aratott a kicsik körében.

A felnőtteknek pedig a tűzre dobott kiszebábra volt lehetőségük ráaggatni minden olyan bajt, bút, bánatot, amelyet el szerettek volna engedi a tavasz közeledtével. A báb előbb néhány napot a Mars téren, majd a hét hátralévő részét a Dugonics téren töltötte, ahol nap, mint nap újabb és újabb cetlivel lett gazdagabb.

A Szent István téri Víztoronyba, amely két napra ugyancsak kinyitott a látogatók előtt, mind a két nap körülbelül 600-600 jegy kelt el.

Fotó: Frank Yvette