Lucky debreceni árva kutyus

Még mindig siratja tűzvészben elhunyt gazdáit ez a debreceni kutyus – Lucky új családot keres

Helyi hírek

Lucky, egy árván maradt debreceni kutyus szomorú történetét osztotta meg nemrég közösségi oldalán a Puli Állatvédő Egyesület.

Felidézik, a 11 éves foxi keveréket régóta ismerték már, Lucky egy hajléktalan pár hűséges társa volt. Gyakran találkozhattak velük a járókelők a Nagyállomás-Tégláskert vonzáskörzetében.

A kutya gazdái, Erzsi és Józsi három héttel ezelőtt tűzhalált haltak Debrecenben. Hajléktalanok voltak, egy összetákolt kis viskóban éldegéltek évek óta, de Lucky a szemük fénye volt, nem váltak volna meg tőle soha.

A hűséges eb megjárta a gyepmesteri telepet is, ahonnan csak egy nagyobb összeg kifizetése után sikerült őt kihozni. De muszáj volt, mert borzalmasan sírt gazdái után.

Erőn felül, szívvel-lélekkel az otthontalanná vált állatokért. A debreceni Puli Állatvédő Egyesületnél jártunk

Majd jött a tragédia, Erzsi és Józsi sátra januárban leégett, a kutya gazdái pedig meghaltak a tűz következtében. Lucky-t az elhunyt párral együtt élő férfi dobta ki a sátorból az utolsó pillanatban – a kutya magától nem hagyta volna ott őket.

Az állat jelenleg orvosi ellátásra szorul, de nagyobb baj, hogy a lelke romokban van. Komoly szeparációs szorongás lett rajta úrrá, így gyakorlatilag nem lehet magára hagyni. Az egyesület szerető gazdit keres Lucky-nak, illetve a kutyus kezeléseit is támogathatja, aki szeretne rajta segíteni:

Telefonos Adhat vonal: 13600/47 mellék
A támogatás mértéke: 500 Ft / hívás vagy SMS
Adószám: 18295373-1-09
Számlaszám: 11738015 20002987 00000000 ( Lucky)
IBAN szám: HU76 11738015 20002987 00000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

A múltkor sikerült:

Sikerült! Összegyűlt a debreceni Puli Állatvédő Egyesület másfél milliója, kifizethetik a tartozásukat