Mikepércsi anyák catl tüntetés

Európai Környezetvédelmi Hatóság felállításával menne neki a Momentum az akkugyáraknak

Helyi hírek

Donáth Anna Európai Polgári Kezdeményezést indít egy Európai Környezetvédelmi Hatóság létrehozásáért – az akkugyárak ellen küzdő civilek támogatják javaslatát – tájékoztatta portálunkat Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője.

Donáth Anna bejelentette, hogy az Európai Bizottság befogadta kezdeményezését, így elindulhat az aláírásgyűjtés az Unió minden tagállamában egy Európai Környezetvédelmi Hatóság felállításáért. A Momentum EP-képviselője egy erős európai zöldhatóságot akar, mely megvédhetné az uniós állampolgárokat, köztük a magyarokat is az olyan óriásszennyezők veszélyeitől, mint a környezetkárosító akkumulátorgyárak.

“A következő egy évben 1 millió aláírást fogunk Európa-szerte összegyűjteni egy erős európai zöldhatóság felállításáért. Amelyik ellenőrizheti, büntetheti, és ha kell, be is zárathatja a környezetvédelmi szabályokat be nem tartó üzemeket” – fogalmazott Donáth Anna.

Momentum politikusa arról is beszámolt, hogy kezdeményezéséről személyesen egyeztetett az akkugyárak ellen küzdő több civil szervezettel. A Göd-ÉRT Egyesület, a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület, a Zöld Folt Mozgalom, a Vigyázzunk Vizeinkre, a Séta a Mecsekért és a Szívügyünk Szentiván képviselői közös nyilatkozatban támogatták javaslatát, és jelezték, hogy csatlakoznának az aláírásgyűjtéshez.

“Olyan ügy ez, ami mindannyiunk érdeke, akik egy zöldebb és biztonságosabb jövőt akarnak maguknak. Ezért a Momentum EP-képviselőjeként mindent meg fogok tenni azért, hogy a szükséges 1 millió aláírást összegyűjtsük” – fogalmazott Donáth Anna.