Papp László Eve Power Debrecen

Eve Power Debrecen: megkapta az építési engedélyt a második akkumulátorgyár is

Helyi hírek

Az Eve Powerről kevesebb szó esett eddig a sajtóban, de most felnőhet a Debrecen és Mikepércs határában épülő szintén kínai CATL mellé.

Megkapta a Debrecen északnyugati gazdasági övezetében, a BMW-gyár mellett akkumulátorgyárat építő kínai Eve Power az engedélyt a beruházást előkészítő tereprendezés és mélyalapozás első ütemének építési munkáira – írja a Debreciner, miután munkatársuk állampolgári jogával élve betekintett a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal dokumentumaiba.

Az építési engedély a Debrecen határában található 281 408 négyzetméteres terület tereprendezésére, valamint egy CNT-üzem (a rövidítés az úgynevezett „szén nanocső” technológiát takarja), egy elektródaüzem, egy összeszerelő üzem, egy formázó üzem és egy szortírozó raktár mélyalapozási munkáira vonatkozik.

A tervek szerint 299 ezer köbméter anyagot fognak kitermelni a földfelszín alól, ebből közel 64 ezer köbméter a humusz. A beruházót kötelezik a humuszos termőréteg talajvédelmi terveknek megfelelő mentésére, deponálására és hasznosítására.

Az Eve Power érkezését májusban jelentette be Szijjártó Péter:

Újabb kínai akkugyáras cég érkezik Debrecenbe: 400 milliárd forintból építi fel első európai üzemét az Eve Power