Befejező szakaszához érkezik a Segner tér aszfaltozása, ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben

Helyi hírek

Október 8-án (vasárnap) – csapadékmentes időjárás esetén – 06.30 órától 18.00 óráig a debreceni Segner tér és a Hatvan utca, valamint a Segner tér és a Kishegyesi út kereszteződéseinek újraaszfaltozására kerül sor. Az említett csomópontokat és a közöttük levő forgalmi sávokat ezen a napon teljes mértékben lezárják – közölte az önkormányzat.

A munkavégzés ideje alatt az alábbi ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben:

– A Hatvan utca irányából a Segner térre nem lehet behajtani. A Hatvan utcáról csak a Vendég és Csap utcák irányába lehet haladni. (Kikerülés a Nagy Imre utca és a Mester utca igénybe vételével javasolt.)

– A Nyugati utcán a Széchenyi utca irányából az egyenesen haladás és a balra kanyarodás tilos lesz, csak a Hatvan utcára történő kis ívű jobbra kanyarodás engedélyezett. (Kikerülés a Széchenyi utca – Tisza István utca – Nagy Imre utca igénybe vételével javasolt.)

– A Pesti utca irányából a Segner térre történő egyenesen haladás tilos lesz, csak a Kishegyesi útra történő kis ívű jobbra kanyarodás engedélyezett. (Kikerülés a Mester utca – Nagy Imre utca – Tisza István utca igénybe vételével javasolt.)

– A Kishegyesi út és az István út kereszteződésben a Kishegyesi út irányából az egyenesen való továbbhaladás tilos lesz, csak az István útra jobbra kis ívben, illetve a TESCO áruház parkolójába balra történő kanyarodás engedélyezett. (Kikerülés az István út és az Széchenyi utca igénybe vételével javasolt.)

A kivitelezési munkák ideje alatt a Segner tér és a Hatvan utca, valamint a Segner tér és a Kishegyesi út csomópontjában a jelzőlámpák sárga villogó üzemmódban fognak működni. A Kishegyesi út és az István út kereszteződésében a behajtási tilalom megerősítése, illetve a forgalom terelése a kivitelező jelzőőrös forgalomirányítás mellett történik majd. A Debreceni Közterület Felügyelet felügyelői biztosítják majd az ideglenes forgalmi rend hathatós betartását. A lezárás ideje alatt a DKV Zrt. érintett járatai terelőútvonalon közlekednek. (További információk: www.dkv.hu.) 2023. október 9-én és 10-én (hétfőn és kedden) – az időjárási körülményektől függően – útburkolati jelek festése történik. Új forgalmi rendje lesz a Segner tér – Hatvan utca csomópontnak: a Segner tér irányából a Hatvan utcára az eddigi egy balra sáv helyett a belső egyenes sávból is lehet majd balra kanyarodni (például a Nyugati és Széchenyi utca csomópontjához hasonlóan).

Kérik a Segner tér környékén járókat, hogy amennyiben tehetik a torlódások elkerülése érdekében a Nagy Imre utca – Mester utca – Bartók Béla út – István út igénybe vételével kerüljék el ezt az útszakaszt, illetve ezeket a csomópontokat.