Rendőrség Debrecenben

Bicska is előkerült egy debreceni iskola előtti verekedésben

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy fiatalkorúval szemben, aki erőszakkal rendezte nézeteltéréseit iskolatársával.

A vádirat szerint a fiatalkorú elkövető 2022. november 2-án 15:30-kor az egyik debreceni szakképző iskola előtt szóváltásba került egy iskolatársával. Nézeteltérésük során a vádlott ököllel a társa irányába ütött, ami a fiút nem találta el. Az elkövető ezután elővette bicskáját és a markolatával ráütött a fiú fejére. Ezután kinyitotta a bicskát és sértett előtt kezdett vele hadonászni.

Az elkövető bántalmazása következtében a fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az eszközül használt bicska az emberi élet kioltására alkalmas, az elkövető kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása pedig alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiút felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozom büntetővégzést, melyben a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, és állapítsa meg, hogy annak próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.