Nem lesz munkásszálló a debreceni Tesco áruházból

Helyi hírek

A debreceni önkormányzat sajtóközleményt adott ki azokkal a hírekkel kapcsolatban, melyek a neten terjednek a vendégmunkásokról és az egyik debreceni Tescóról.

Az elmúlt időszakban a különböző közösségi médiafelületeken számos valótlan információ jelent meg külföldi munkavállalókkal kapcsolatban. Az egyik ezzel foglalkozó bejegyzés szerint a Debrecen déli részén lévő Tesco áruházból munkásszálló lesz és mögötte lévő üres területeken nagy számú munkavállaló fogadására alkalmas konténer-munkásszállás kialakítása történik meg. Ezen információ minden alapot nélkülöz! – kezdte erős hangvételű közleményét az önkormányzat.

Az érintett területen, mint ahogy a város más lakóterületein sem lehet munkásszállót építeni. Semmilyen szándék, kérelem erre vonatkozóan meg sem fogalmazódott – írják. Az önkormányzat szerint aki ezt az információt megjelentette, azt egyetlen szándék vezette, hogy megtévessze a debreceni polgárokat.

A debreceni önkormányzat sem most, sem a későbbiekben nem teszi lehetővé, hogy lakóterületeken, lakóházas övezetekben bárki új munkásszállót építsen. Minden ezzel ellentétes információ valótlanság. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatosan a közösségi médiában vagy bármely más médiafelületen megjelenő információt ennek megfelelően kezeljen mindenki! – olvasható a debreceni önkrományzat sajtóközleményében.

“Kis Kína épül Debrecenben?” 20 ezer fős munkásszálló miatt akadtak ki a civilek