Somogyi Könyvtár

Keddi programkavalkád a Költészet Napján a Somogyi-könyvtárral

Helyi hírek Kultúra

A Somogyi-könyvtár, mint minden évben, az idén is csatlakozik a „Posztolj verset az utcára” mozgalomhoz.

A központi könyvtár és fiókkönyvtárainak épülete előtt várjuk a versszerető posztolókat április 11-én (kedden) 18 óráig – írják közösségi oldalukon.

Amit adnak:
– versesköteteket, hogy megkönnyítsék a választást,
– filctollakat és lapokat a „posztoláshoz”
Amit kérnek:
– egy számunkra kedves verset a könyvtár falára

A tajekoztato@sk-szeged.hu címen vagy a Somogyi-könyvtárnak küldött Facebook üzenetben április 11-ig várják azok jelentkezését, akik kedvenc verseiket, versrészleteiket, vagy akár saját költeményeiket szívesen megosztanák másokkal.

Várják azokat is, akik személyesen ragasztanák fel az idézeteket a könyvtárak falára.

„A költészet nem megy délben ebédelni”.

A reggeli vers-posztolás után, délben is a költészethez kapcsolódó programokkal várják a költemények szerelmeseit egy különleges, határokon átívelő eseménnyel. 12 órától a Budapesti Román Kulturális Intézet szervezésében Szegedre is elhozzák azt a nagysikerű multimédiás művészeti projektet, amely a Vastaps a költőnek… címet kapta. Az eseményen Mihai Eminescu, Tudor Arghezi és George Coşbuc verseit hallhatjuk Dsida Jenő, Kacsó Sándor, Székely János, Képes Géza, Berde Mária, Kiss Jenő, P. Tóth Irén és Szemlér Ferenc fordításaiban. Demeter András színművész ezúttal élőben és magyar nyelven adja elő a Vastaps a költőnek című műsort.

15.30-as kezdéssel Juhász Gyula emléksétára invitálják a könyvtár munkatársai az érdeklődőket, amelyen egy mobilapplikáció segítségével járják be a költő Szegeden töltött éveihez kapcsolódó helyszíneket. A séta a Somogyi-könyvtár bejárata elől indul.

Nyitókép a szeged.hu