Nyírmártonfalva lombkoronasétány

Lassan világhírű lesz Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester elcseszett lombkoronaösvénye

Helyi hírek

A Momentum tesz róla, hogy Európa-szerte megismerjék az emberek a sztorit. Innen pedig már csak egy ugrás a világhírnév.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében, amelyet Hadházy Ákos országgyűlési képviselő és az Átlátszó tárt fel. A beadványhoz Hadházy Ákos is csatlakozott – közölte a párt.

Donáth Anna elmondta:

A napnál is világosabb, hogy ebben a projektben az EU-s pénzt nem arra használták, amire kellett volna. Lombkoronasétányt építettek, de közben tarra vágták körülötte az erdőt.

A lombkoronaösvénnyel híressé vált nyírmártonfalvai polgármester a lakosságra is áthárítja az őt ért kritikákat

Az OLAF nemcsak azt deríti majd fel, hogy milyen szabálytalanság vezetett ehhez az abszurditáshoz, hanem azt is, hogy vajon pontosan mire használták fel az erre elnyert 60 millió forintot.

Ezermilliárdok érkeztek az Európai Uniótól az elmúlt években, de jelentős részüket ehhez hasonlóan pazarolták el a hatalmon lévők és a velük szövetkező “üzletemberek”. Nem véletlenül fagyasztották be az EU-s támogatások kifizetését, hogy rákényszerítsék a magyar kormányt a csalások visszaszorítására – mondta Donáth.