Campus fesztivál 2022

Újabb sztárfellépőt jelentettek be a 2023-as Campus Fesztivál szervezői: Parov Stelar is fellép Debrecenben

Helyi hírek Kultúra Party Zone

A tizenötödik Campus Fesztiválon – 12 évvel az első látogatása után – Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér a debreceni Nagyerdőbe: az 1920-as évek jazzhangzását elektronikus zenével vegyítő electroswing stílus képviselője zenekarával július 21-én lép fel – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Közleményükben felidézik, hogy Ausztria legismertebb művészének külföldi karrierje Magyarországon indult el, azóta évről-évre ellátogat Magyarországra, 2011-ben a Campus Fesztivál nagyszínpados fellépője volt.

Azt írták, ezzel kialakult a Campus idei nagyszínpadának headliner-sora, Parov Stelar mellett a német sztár-dj Robin Schulz, valamint a sanzon, a jazz és a soul stíluskeverékében utazó francia díva, Zaz is az idei fesztivált erősíti. Schulz július 20-án, míg Zaz július 22-én lép fel a fesztiválon.

A világsztárok mellett néhány további nemzetközi előadó neve is nyilvánossá vált. A Campuson lép fel André Tanneberger – közismert nevén ATB – német DJ. Jön Kelet-Európa “legőrültebb rappere”, az észt származású Tommy Cash, az ukrán stoner-rock Stoned Jesus zenekar, a technót élő hangszerekkel és pszichedelikus rockkal és blues-zal vegyítő angol Kerala Dust, valamint a dance-díva Minelli, aki 2021-ben a Rampampam című slágerével lett ismert – ismertették a szervezők.

Jelezték: a Campus Fesztivált idén tizenötödik alkalommal rendezik meg, a jubileumi évre a szervezők számos extrával és meglepetéssel készülnek. A hat legnagyobb zenei programhelyszín felhozatala immár napi bontásban elérhető. Tavalyhoz hasonlóan önálló színpadot kap a Z-generáció kedvenc stílusirányzata, a hiphop, a rap és a trap világa. Kiemelt helyszínen várja a látogatókat a rock- és metalzene a hazai színtér állócsillagaival és új tehetségekkel. Összesen négyszáznál is több program szerepel a kínálatban.

A július 19-én kezdődő jubileumi rendezvény négy este, az ország legjobban felszerelt és legárnyékosabb fesztiválhelyszínén várja majd a látogatókat. A Campusra tavaly 116 ezren látogattak el – írták.