Magyar lopott meg magyart külföldön – Hajdúnánásra vezettek a szálak

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki belgiumi munkavégzése közben saját lakó- és munkatársaitól lopott.

A vádirat szerint a hajdúnánási elkövető 2022 novemberében Belgiumban dolgozott, ahol a Magyarországról érkezett munkatársaival közösen béreltek egy lakást. Mindenkinek külön szobája volt, és az egyik férfi autójával jártak együtt dolgozni.

A vádlott 2022. november 25-én dél körül a lakóhelyük udvaráról engedély nélkül elvitte a munkatársa autóját. A férfi a járművet öt napon át használta jogtalanul, Belgium területén összesen közel száz kilométert tett meg. Amikor visszatért a településre, az autót egy cég előtti parkolóhelyen állította le, és úgy hagyta a parkolóban, hogy az indítókulcs és a forgalmi engedély is benne volt. Az autó később sérülésmentesen visszakerült a tulajdonosához.

A férfi ezt megelőzően meglopta két másik lakótársát. Egyikük szobájából egy tabletet, a másik férfitól a laptopját és értékes okosóráját vitte el. A sértettek összesen több mint negyedmillió forint kára nem térült meg, mert az ellopott értékeket a vádlott eladta. Az ügyben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság nyomozott.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette és két rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Hajdúböszörményi Járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, melyben a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és az okozott kár erejéig rendeljen el vagyonelkobzást.