Catl akkumulátorgyár Debrecen

Lazít a kormány az akkumulátorgyárakra vonatkozó szabályozáson, Debrecen is érintett

Helyi hírek

Kivonja a nemzetgazdasági célból kiemelt beruházásokat a területrendezési terv hatálya alól a Külgazdasági és Külügyminisztérium – szúrta ki egy jogszabálytervezetben a Portfolio.

A szabályozást a már folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell, tehát vonatkozik az iváncsai és a debreceni akkumulátorgyár-építési projektekre is.

A tervezett jogszabály további lazítást jelent a hatósági ügyek esetében, így az ilyen projektek esetében a hatósági eljárást megelőzően a beruházó és az eljáró hatóság és szakhatóságok szemlét illetve egyeztetést tarthatnak.

A besorolás lehetővé teszi a soron kívüliség és rövid határidők előírását is az egyes beruházásoknál, vagyis sokkal kevesebb és kevésbé szigorú vizsgálaton eshetnek át, hogy gyorsabban elkészüljenek az ilyen fejlesztések..

A kormány indoklása szerint az érintett fejlesztések esetében az a célszerű, ha az ipari terület elkülönülve kerül kialakításra a lakott területektől, így a tervekhez sem kell ragaszkodni. Vagyis esetükben nem kell a területrendezési tervekhez alkalmazkodni.

CATL-saga Debrecenben:

A fideszes propagandista megfejtette, hogy ki áll a debreceni akkumulátorgyár elleni “hisztéria” mögött: Soros György!

Dömötör Csaba államtitkár a debreceni akkumulátorgyár mellett érvelt

“Örülünk, hogy a Fidesz-KDNP frakció sem ragaszkodik most már a kínai akkumulátorgyár megépítéséhez” – a Civil Fórum Debrecen közleménye

Könnyeivel küszködve beszélt az akkumulátorgyár veszélyeiről a debreceni tüntetés főszervezője, Gyöngy-Tóth Enikő

Az akkumulátorgyár ellen tüntettek Debrecenben – fotós, videós beszámoló

Papp László szerint azért támadják az akkumulátorgyárat, mert félnek, hogy Debrecen túl erős lesz

Eddig három párt kezdeményezett népszavazást a debreceni akkumulátorgyárról