Papp László a CATL arnstadti gyárában

Papp László a németországi CATL-látogatás után: “Nagyon bízom abban, hogy a debreceniek is meg fogják érteni, hogy ez egy haladó technológia”

Helyi hírek

Egy rövid videót is közzétett a Facebook-oldalán Papp László, Debrecen polgármestere arról, hogy mit tapasztalt a volt NDK-s türingiai Arnstadtban, a CATL németországi gyárában.

Nem túl meglepő, de a polgármester kizárólag pozitív tapasztalatokkal tér haza. Mint elmondta, az elmúlt hetekben slágertéma volt Debrecenben az akkumulátorgyár, ezért mindenképpen szükségesnek érezte, hogy ellátogasson az egyébként nemrég beindított üzembe.

Papp László arról beszélt, ez a gyár a lehető legmagasabb technológiai színvonalon működik, zéró emisszió (kibocsátás) mellett. A munkakörnyezetre pedig a legmagasabb szintű német biztonsági előírások érvényesek.

Papp László mindent rendben talált a CATL németországi gyárában, most már tényleg épülhet a debreceni is

A polgármester, aki egy porszemet sem látott a gyártási területen, azt is hozzátette, a gyárnak rendkívül pozitív a fogadtatása a 27 ezres kisvárosban: munkahelyet teremt, és nagyon magas színvonalú technológiát.

“Nagyon pozitív tapasztalatokkal térek haza Debrecenbe” – mondta Papp László, akit meggyőződött róla, hogy ez egy nagyon magas színvonalú és nagyon kulturált, 21. századi technológiát megvalósító üzem.

“Nagyon bízom abban, hogy a debreceniek is meg fogják érteni, hogy ez egy haladó technológia, nem kell tőle félni, és abszolút a jövőt jelenti mindenki számára”

– zárta beszámolóját Papp László.

Előzmények:

“Örülünk, hogy a Fidesz-KDNP frakció sem ragaszkodik most már a kínai akkumulátorgyár megépítéséhez” – a Civil Fórum Debrecen közleménye

Könnyeivel küszködve beszélt az akkumulátorgyár veszélyeiről a debreceni tüntetés főszervezője, Gyöngy-Tóth Enikő