Szalagvagdosás és citerázó gyerekujjak kísérték a 300 millió forintos beruházás lezárását Berettyóújfaluban

Helyi hírek

 Január 27-én zárták le azt a 300 millió forintos fejlesztést tartalmazó beruházást, ami az Express Hűtéstechnikai Kft. technológiai fejlődést eredményezte. Az átadón politikusok és cégvezetők darabolták a nemzeti szalagot. A  hangulatot gitárkíséret, citerázó és táncoló gyerekek fokozták Berettyóújfaluban. 

A 300 millió forintos fejlesztésre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Pluszból (GINOP PLUSZ), valamint hazai központi költségvetésből csaknem 210 millió forintos támogatás kapott a cég – számolt be a megyei önkormányzat közleményében. A beruházás során bővítették a már meglévő raktárépületet, napkollektorokat szereltek fel, eszközöket és gépeket például targoncát, áramfejlesztőt szereztek be, valamint fejlesztették a cég informatikai hátterét is.

Az eseményen Pajna Zoltán, megyei önkormányzat elnöke megemlékezett a vállalkozás eddig munkájáról, majd a jelenlévő vállalkozók számáraismertette a GINOP PLUSZ várható prioritásait. Elmondta, hogy a kormány a 2021-2027-es időszakban több, mint 14 ezer vállalkozást szeretne támogatni, ez a magánberuházásokkal együtt több, mint 610 milliárd forint támogatási összeget jelent majd. Hozzátette, kiemelt terület lesz a például a kutatásfejlesztés és az innováció, de működni fog az Ifjúsági Garancia Program is.

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere hangsúlyozta, rendkívül jó a kapcsolat a városvezetés és a cégek között, ami látszik a település fejlődésén is.

Tóth László cégvezető bemutatta a vállalkozás történetét, eddig sikereit és nehézségeit, majd köszönetet mondott kollégáinak és mindenkinek, aki részt vett a fejlesztések megvalósításában.

 

Elhunyt Vitányi Ferenc berettyóújfalui önkormányzati képviselő