Catl akkumulátorgyár Debrecen

A Momentum is helyi népszavazást kezdeményezett a debreceni akkumulátorgyárról

Helyi hírek

A Mi hazánk után a Momentum is helyi népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy a debreceniek kifejthessék véleményüket a városba tervezett akkumulátorgyár ügyében – tette közzé Mándi László, a párt önkormányzati képviselője szerdán. Debrecen polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy azért nincs népszavazás az ügyben, mert nem jelent majd környezetszennyezést. Kósa Lajosnak is megvan a véleménye az ellenzék által benyújtott népszavazásokról.

Mándi László leirata szerint a fideszes városvezetés a helyiek tájékoztatása és megkérdezése nélkül tervezi felépíteni a hatalmas vízigényű és környezetszennyező CATL akkumulátorgyárat.

Meggyőződésünk, hogy egy ekkora beruházás nem lehetséges a helyiek bevonása és megkérdezése nélkül. Több mint kétszázezer ember jövőjéről nem dönthetnek zárt ajtók mögött, éppen ezért Mándi László hétfőn helyi népszavazásra javasolt kérdést nyújtott be a Helyi Választási Bizottsághoz hitelesítése
céljából:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos legyen olyan ipari létesítményt létrehozni, amelynek az óránkénti átlagos vízigénye meghaladja a 130 köbméter értéket?”

Szól majd a kérdés, ha a bizottság jóváhagyja.

Népességcserétől is tartanak a Mi Hazánk debreceni szimpatizánsai, helyi népszavazást kezdeményezett a párt az akkumulátorgyár ellen

Országos népszavazást kezdeményezett az LMP az akkumulátorgyárak létesítéséről