Kétszer is megütötte az eladónőt egy bolti tolvaj Debrecenben, de nem kerül rács mögé

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú ellen, aki egy bevásárlóközpontban ruhaneműket lopott, és az eladónőt is megütötte.

A vád szerint a fiatalkorú vádlott 2022. április 13-án a kora esti órákban Debrecen belvárosában egy bevásárlóközpontban tartózkodott, ahol az egyik ruházati üzletben nézelődött, lopási szándékkal bevitte a próbafülkébe a kiválasztott férfi kabátot és a három férfi pólót, majd a ruházati termékekről leszakította az árcímkét, amelyeket a nála lévő táskába rejtett. Ezt követően a saját kabátja alá felvette a pólókat és a férfi kabátot, így akart távozni az üzletből.

Az egyik bolti eladó, a sértett észlelte a vádlott cselekményét és még az üzletben felszólította arra, hogy mutassa meg a táskáját. A fiatalkorú nő ennek nem tett eleget, kiment az üzletből, majd utánament az eladónő és egy biztonsági őr. A sértett többször próbálta megállítani a vádlottat és kérte, hogy menjen vele vissza az üzletbe, azonban a fiatalkorú folyamatosan kitért előle. Röviddel ezután a sértett megfogta a vádlott karján a kabátot, erre a fiatalkorú a bal kezével kétszer megütötte a sértettet az arcán és az orrán.

Az üzlet biztonsági őre megakadályozta a sértett további bántalmazását, majd vele együtt visszakísérték a vádlottat az üzletbe. A kiérkező rendőrök jelenlétében átvizsgálták a ruházatát és előkerültek a lopott árucikkek, amelyeket az üzlet visszavett. A vádlott a lopással 15.660 forint kárt okozott, amely megtérült.

A vádlott bántalmazása következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetése kiszabását indítványozta azzal, hogy a járásbíróság állapítsa meg, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetés felfüggesztésének próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

A kép illusztráció