34 millió forintból térköveznek a debreceni Hortobágy utcán

Helyi hírek

2021-ben Debrecen önkormányzata teljes egészében saját forrásból összességében több, mint 60 utcán, s ezen belül 80 helyszínen végeztet járdajavítást.

E munkálatok újabb szakasza 2021. augusztus 24-én a Hortobágy utcában, az 1. és 7. számú épületek közötti területen indult, melyről Papp Csaba, a terület önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót 2021. augusztus 25-én. A Hortobágy utca 1. számú épületnél 2020. decemberében már sor került több, mint 200 négyzetméternyi járdaburkolatot térkővel való felújítására bruttó 5 millió forint értékben. A mostani beruházás ennek a fejlesztésnek a szerves folytatása.

Papp Csaba örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a múlt évben megkezdett munka most folytatódhat, s ugyancsak térkő használatával. A fák gyökerei ugyanis időről időre megemelik és megrepesztik az aszfaltot, így károsodnak a járdák.

A térkő azonban egyrészt esztétikusabb, másrészt így a járdafelület könnyebben cserélhető, javítható.

A járdafelújításon – amely a meglévő járdaburkolat bontását, térkő-burkolat lerakását, lokális szerkezetcserét, lokális szegélyépítést tartalmaz – túl az érintett ingatlanoknál található 8 lépcső is megújul a hozzájuk vezető járdaszakaszokkal együtt. Papp Csaba azt is kiemelte, hogy ez a járdafelújítás – mely a remények szerint jövőre is folytatódik – jól illeszkedik a Zöld Város Program keretében a Libakert és az Újkert területén a környezet megújítása érdekében végzett beruházásokhoz is.

A munkálatok – melyeknek összértéke bruttó 34 millió forint – az időjárási viszonyoktól függően várhatóan 4 hétig tartanak a Hortobágy utcán. 

Az arra járókat arra kérik, hogy az értintett járdaszakaszon ne megszokásból, hanem a kihelyezett jelzéseket figyelembe véve közlekedjenek.