A büntetőeljárások sem tartották vissza szomszédai háborgatásától

Helyi hírek

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, akit a vád szerint a feltételes ügyészi felfüggesztés, valamint a távoltartás elrendelése sem tartott vissza attól, hogy szomszédait zaklassa.

A vádirat szerint a nő már 2019. októbere és 2020. januárja között is zaklatta a vele egy társasházban élő szomszéd párt Hódmezővásárhelyen, mivel mindenáron kapcsolatot akart velük kialakítani és nem tudta elviselni, hogy a sértettek ezt a törekvését és ajándékait visszautasították. A vádlott hetente megjelent a sértettek lakásánál este 6 és éjjel egy óra között, jellemzően ittasan és becsöngetett. Ha a sértettek nem reagáltak vagy kikapcsolták a csengőt, akkor addig dörömbölt, amíg ki nem nyitották az ajtót. De ekkor is többször előfordult, hogy visszament és ordibálva verte az ajtót, ettől a rendőri intézkedések sem tartották vissza. A vádlott többször vitt süteményt és ajándékokat a sértetteknek, annak ellenére, hogy közölték vele, hogy hagyja őket békén. A vádlottal szemben fentiek miatt nyomozás indult, ami miatt a sértetteknek néhány hónap nyugalom következett. Az eljárást a járási ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztéssel zárta le tavaly októberben.

A vádlott a vádhalasztás ellenére a zaklatásokat egyre agresszívebb módon tovább folytatta 2020. novembere és 2021. márciusa között, sokszor a sértett kiskorú gyermekében is félelmet keltve. A vádlott a mindenáron való kapcsolatteremtés érdekében módszerét váltogatva volt, hogy köszönetnyilvánító levelet és nyakláncot dobott sértett postaládájába a folyamatos elutasítások ellenére. A vádlottat az sem tartotta vissza, hogy a sértett feljelentésére induló újabb nyomozásban távoltartást rendelt el vele szemben a bíróság, valamint gyanúsítottként hallgatták ki. A vádlott a felette levő lakásban lakó sértett háborgatását úgy is folytatta, hogy kétnaponta a plafont verte, ordítozott.

A vádlott magatartása a sértettekben komoly félelmet keltett, kamerát is szereltettek fel a bejárati ajtó elé, melynek felvételei alapján látták, hogy a vádlott hallgatózik, az ajtón levő ablakon keresztül próbál leskelődni.

A járási ügyészség a vádlottat zaklatás vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.