Épülő körforgalom helyszínén járt Papp László és Kósa Lajos

Helyi hírek

Megkezdődött a Balmazújvárosi út körforgalmának átépítése – közölte Papp László, Debrecen polgármestere. Azt ígérte, a 33-as főút debreceni szakaszának minden egyes csomópontját megújítják, és a főutat a város határától négysávosítják majd a Balmazújvárosra vezető útig.

Kósa Lajos, a településrész országgyűlési képviselője szerint

olyan ütemben fejlődik a város, hogy javítani kell az autópálya felé és az ipari park irányába tartó forgalom feltételeit.

Ma Papp László polgármester barátunkkal jelentettük be azt a fejlesztést, amelynek köszönhetően már a nyár derekára javulnak a közlekedési lehetőségek – tette hozzá. Kósa szerint a 33-as főút és a körforgalom gyakorlatilag a város nyugati kapuja, ami most

a kormány által biztosított támogatásból újul meg a tervek szerint július elejére.

A burkolatot a körforgalmat is beleértve 385 méter hosszban erősítik meg. a ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. nettó 286 millió forintért végzi a munkálatokat.

Papp László azt is elmondta, hogy nemrégiben indultak az előkészítő munkák a Bem tér-Nyíl utca és a Nyíl utca-Hadházi út csomópontjainál.

Tervezés alatt áll a Szabó Lőrinc, a Csigekert utca és a Füredi út csomópontjának kapacitásbővítő átalakítása, amit 2022-ben szeretnének megvalósítani, mint ahogy az Árpád tér, Nyíl utca és a Rakovszky utcák csomópontjának átalakítását is.

Rendbe kell tenni az Auchannál lévő körforgalmat. Olyan ütemben fejlődik a város, hogy javítani kell az autópálya felé…

Közzétette: Kósa Lajos – 2021. március 23., kedd