150 segélykérő kapott csülkös bablevest Debrecenben

Helyi hírek

Tartós élelmiszereket és tisztálkodó szereket tartalmazó adománycsomagot, valamint csülkös bablevest is házhoz vitt a Magyar Református Szeretetszolgálat 150 segélykérő számára Debrecenben.

A jelenlegi pandémiás helyzet ezeknek a nagylétszámú akcióknak a megszervezését lehetetlenné teszi, ezért az alapítvány munkatársai házról-házra keresték fel az adományozottakat.

A mostani adományozásnak az a 150 rászoruló volt a kedvezményezettje, akik az elmúlt hetekben személyesen vagy telefonon fordultak segítségért a Magyar Református Szeretetszolgálathoz. A saját gyűjtésekből származó tartós élelmiszereket és tisztálkodószereket tartalmazó egységcsomagok mellé egy-egy tál melegételt is házhoz vittek, melyet egy vállalkozói baráti társaság főzött december 17-én a nélkülözők megsegítésére.

„Nagyon nagy örömmel tölt el minket, hogy kialakult egy bizalmi viszony a Magyar Református Szeretetszolgálattal. Egyrészt élvezzük az adományozók bizalmát, hogy adományaikat elhozzák hozzánk, vagy éppen azt a felajánlást teszik, hogy valamilyen módon csatlakozni szeretnének a szolgálatunkhoz. Másrészt a nélkülözők bizalmát is érezzük, hiszen a legtöbben személyesen keresnek fel bennünket, őszintén elmondják, hogy milyen nehézségeik vannak és milyen segítségre lenne szükségük. Ezt a ránk bízott feladatot legjobb tudásunk szerint, keresztyén lelkülettel végezzük, hogy kicsit szebbé tegyük a rászorulók életét és ünnepét.”

– fogalmazott Iszlai Gergely operatív vezető.

A Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni irodájában (Leány utca 2.) december 22-ig gyűjtik az adományokat, valamint fogadják a kérelmeket, melyeket jövő év elején teljesít a szervezet.

– Magyar Református Szeretetszolgálat –